HUISHOUDELIJK REGLEMENT   2023 – 2024.   Revisie 11-09-2023


 

Hoofdstuk 1             Naam en zetel van de vereniging

 

De zaalvoetbalorganisatie draagt de naam ” Sittardse Zomeravond Competitie ” (hierna kortweg SZC genoemd). De SZC is gevestigd te Sittard en opgericht op 20 mei 1963. Het secretariaat is gehuisvest op Gansbeek 89, 6166 JG te Geleen.

 

Hoofdstuk 2 Algemene bepalingen

 

  1. Door aanmelding/inschrijving geeft iedere deelnemer aan de competitie te kennen en het huishoudelijk reglement te aanvaarden.

 

  1. De SZC functioneert zonder winstoogmerk. Slechts de kosten, noodzakelijk voor een goede organisatie, worden doorberekend aan alle deelnemende teams. In de jaarvergadering licht het bestuur het gevoerde financiële beleid toe. Een kascontrolecommissie heeft zich voor de vergadering gebogen over de financiële huishouding en stelt vervolgens de vergadering voor de penningmeester en het bestuur wel/niet decharge te verlenen.

 

  1. Bij inschrijving van nieuwe teams kan het bestuur voorstellen tot het betalen van een voorschot van € 100, =. Dit wordt vervolgens verrekend met de totale kosten per seizoen.

 

  1. De totale kosten van ieder team dienen in maximaal twee termijnen voldaan te worden. Ieder team ontvangt via zijn contactpersoon een overzicht van de te verwachten kosten voor het seizoen met daarbij de data waarop uiterlijk de voorschotten voldaan dienen te zijn.

 

  1. Stijgende prijzen van bijvoorbeeld zaalhuur komen voor rekening van de deelnemende teams.

 

  1. Ieder team heeft de plicht zich op correcte en sportieve wijze te gedragen. Als een speler zich schuldig maakt aan herhaald ergerlijk gedrag tijdens de wedstrijden en/of minder vleiende opmerkingen maakt naar tegenstanders en/of scheidsrechters kan de speler verdere deelname aan de competitie ontzegd worden. Hetzelfde geldt als een speler zich, naar oordeel van scheidsrechter en/of bestuur, tijdens de wedstrijd onder invloed van alcohol of enig ander geestverruimend middel bevindt.

 

  1. Schade toegebracht aan derden, de zaal en/of kantine zal op de schuldige(n) verhaald worden.

 

  1. Bij uitsluiting of terugtrekking na inschrijving, dan wel tijdens de competitie zal geen enkele financiële bijdrage worden gerestitueerd. Eventuele openstaande vorderingen zullen alsnog verhaald worden op een teruggetrokken team.

 

  1. Het bestuur kan in geen enkel geval verantwoordelijk worden gesteld voor eventueel opgelopen blessures tijdens competitie- en/of bekerwedstrijden. Blessures vallen onder eigen verantwoordelijkheid.

 

  1. De SZC is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van bezittingen en eventueel geleden schade. Zorg ervoor dat de kleedkamers netjes achtergelaten worden. Verder dient men zich te houden aan de rookvrije zones zoals bij elke accommodatie is aangegeven.

 

  1. Rekening houdend met de ervaringen uit het verleden zal het bestuur geen enkel exces tolereren en op een ondubbelzinnige wijze, zo nodig, vergaande maatregelen nemen.

 

 

Hoofdstuk 3 Teams en spelers

 

  1. Bij een door het bestuur goedgekeurde inschrijving neemt men deel aan de door de SZC te organiseren zaalvoetbalcompetitie.

 

  1. Inschrijving van nieuwe spelers dient voorafgaand aan de wedstrijd (of zoveel eerder) bij bestuurslid Twan Könings twan.konings@home.nl gedaan te worden door middel van een spelerslijst met naam, adres, geboortedatum en duidelijke foto van het gezicht van iedere speler en eventuele coach. Het template voor de spelerslijst staat op de website van de SZC.

 

  1. De laatste vijf competitiewedstrijden, en ook halve- en hele bekerfinale mogen geen nieuwe spelers meer ingeschreven en vervolgens opgesteld worden. Dit om competitievervalsing te voorkomen.

 

  1. De minimumleeftijd om deel te nemen aan de SZC is vastgesteld op 18 jaar. Voor dit seizoen betekent het dat een speler in 2005 of eerder geboren dient te zijn.
  1. In de jaarvergadering van 4 juli 2017 is door een meerderheid van de teams bepaald dat per wedstrijd maximaal 1 dispensatiespeler mag meespelen (dit hoeft niet altijd dezelfde speler te zijn).
    Het meespelen van 1 dispensatiespeler moet voorafgaand aan de wedstrijd op het wedstrijdformulier worden aangegeven.
    Dispensatiespelers zijn op het vooraf ingevulde wedstrijdformulier duidelijk herkenbaar door een afwijkende achtergrondkleur.
    Bij overtreding van deze regel wordt de betreffende wedstrijd verloren verklaard en besluit het bestuur over verdere strafmaatregelen.

    Definitie van een dispensatiespeler:
  1. Spelers mogen tijdens het seizoen niet voor meerdere teams uitkomen. Spelers die niet op de teamlijst staan, zijn uitgesloten van deelname. Indien geconstateerd wordt dat een team in overtreding is, kan het bestuur besluiten de uitslag vast te stellen in een reglementaire 3-0 overwinning voor het benadeelde team. Gaan teams echter onderling akkoord, dan zal de scheidsrechter hier geen melding van maken en wordt de wedstrijd als een officiële wedstrijd beschouwd.

 

  1. Als men onregelmatigheden meent te constateren, dient dit op het wedstrijdformulier gemeld te worden, of binnen 3 dagen bij Twan Könings twan.konings@home.nl. Latere meldingen worden niet in behandeling genomen.

 

  1. Het op papier thuisspelende team zorgt voor de wedstrijdbal, een plofbal maat 4.

 

  1. Alle teams dienen over reserveshirts/hesjes van dezelfde kleur te beschikken. Bij gelijke tenues dient het op papier uitspelende team reserveshirts/hesjes te dragen.

 

Hoofdstuk 4 Spelregels

 

1.    Er wordt gespeeld volgens de KNVB/SZC-zaalvoetbalregels. Een samenvatting van alle regels is te vinden op de SZC internetpagina Spelregels.

 

2.    Een directe rode kaart leidt tot een automatische schorsing voor de eerstkomende wedstrijd, ongeacht of het een competitie- of bekerwedstrijd betreft, en wordt aangemeld bij de strafcommissie. Die bekijkt de aanleiding van de rode kaart en stelt daarna een eventuele aanvullende straf vast.
 
Een rode kaart die het gevolg is van twee gele kaarten leidt tot een automatische schorsing voor de eerstkomende wedstrijd, ongeacht of het een competitie- of bekerwedstrijd betreft. Bij de 6de, 8ste en 10de gele kaart volgt telkens 1 wedstrijd schorsing.

 

3.    Voor aanvang van een wedstrijd draagt de aanvoerder zorg voor het invullen van de spelersnamen op het wedstrijdformulier. De scheidsrechter controleert of de namen voorkomen op de spelerslijst van de betreffende teams. De scheidsrechter heeft altijd een geactualiseerd overzicht van de spelerslijsten in zijn bezit. Spelers die niet op deze lijst voorkomen zijn ook niet speelgerechtigd.

 

4.    Er wordt dit seizoen begonnen met twee klassen van 10 teams die elk twee keer tegen elkaar spelen.
De kampioen van de tweede klasse promoveert, de laatste uit de eerste klasse degradeert.

 

De nummer 2 uit de tweede klasse speelt een promotie/degradatiewedstrijd tegen de  nummer 9 uit de eerste klasse voor een plek in de eerste klasse.

  

5.    Nieuwe teams starten in principe in de tweede klasse, waarbij gestreefd wordt naar een evenredig aantal teams in de twee klassen. Het bestuur besluit hier uiteindelijk definitief over.

 

6.    De kampioenen van iedere klasse zullen aan het eind van de competitie een beker ontvangen.

 

7.    Alle eindstanden worden bepaald aan de hand van het aantal behaalde punten (3 punten voor een overwinning, 1 voor een gelijkspel). Bij een gelijk puntenaantal volgt een beslissingswedstrijd. Doelsaldo is niet van belang.

 

8.    Tijdens het seizoen vindt ook een bekercompetitie plaats. De loting voor de 1ste ronde vindt tijdens de jaarvergadering plaats. In de 1ste bekerronde spelen alle 20 teams tegen elkaar. In de tweede ronde worden 6 verliezende teams middels loting aangewezen als “Lucky loser” en toegevoegd aan de 10 winnende teams. Met 16 teams kan er vervolgens met een knock-out systeem naar de finale toegewerkt worden.

 

 

9.    De wedstrijden worden op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond in diverse sporthallen gespeeld.

 

10. De wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechters door het bestuur van de SZC aangesteld. Tegen beslissingen van scheidsrechters kan nooit beroep worden aangetekend.

  

11. Na vaststelling van het competitieprogramma (tijdens de jaarvergadering) is het niet meer mogelijk verzoeken in te dienen tot verplaatsen van wedstrijden. Vindt men de tegenstander van betreffende wedstrijd, alsmede teams van een andere wedstrijd bereid om te ruilen van tijdstip, dan is dat akkoord. Initiatief zal echter vanuit het team dat een wedstrijd wil verplaatsen moeten uitgaan. Lukt dit niet, dan blijft het oorspronkelijke tijdstip gehandhaafd. Lukt het ruilen van een wedstrijd doordat alle 4 betrokken teams akkoord zijn, dan dient de wedstrijdsecretaris hierover geïnformeerd te worden.
Als een team zich afmeldt voor een wedstrijd zijn alle kosten voor die wedstrijd voor het betreffende team, inclusief de scheidsrechterkosten. De gedupeerde tegenstander krijgt deze kosten niet in rekening gebracht.

 

12. Bij afwezigheid van de scheidsrechter bepalen teams onderling of de wedstrijd als competitiewedstrijd gespeeld wordt. Dit wordt voorafgaand aan de wedstrijd op het wedstrijdformulier vastgelegd. Wenst men dat niet, dan wordt de wedstrijd opnieuw gepland.

 

13. De scheidsrechter kent na iedere wedstrijd de teams in het kader van de Fair Play Cup een punt toe dat meetelt in de vaststelling van de Fair Play Cup. De telling loopt van 1 tot en met 10 punten per wedstrijd. 

 

14. Prijzen.

Ofschoon de competitie hoofdzakelijk is opgezet als een recreatieve bezigheid waarbij sportiviteit hoog in het vaandel staat, zijn er natuurlijk ook prijzen te winnen:

a.    Bekers voor de kampioenen in alle klassen.

b.    Beker voor de bekerkampioen.

c.    Bekers voor de topscorers in alle klassen.

d.    Beker voor het team met de meeste Fair Play punten.

 

Hoofdstuk 5 Boetebepalingen en strafzaken

 

  1. Teams dienen op het aangegeven tijdstip van aanvang van de wedstrijd met minimaal 4 spelers aanwezig te zijn. Als er 4 spelers aanwezig zijn wordt de wedstrijd gestart, er wordt niet gewacht op laatkomers.
    Wanneer een team niet op tijd aanwezig is, zal maximaal 10 minuten worden gewacht. Daarna zijn de kosten van de zaalhuur en scheidsrechtervergoeding voor het schuldige team en wordt de wedstrijd met 3-0 verloren gegeven.
  2. Bij het afmelden van wedstrijden een mail sturen naar de tegenstander, wedstrijdsecretaris John Vinken en, voor scheidsrechterszaken, Twan Könings.
    John en Twan zorgen ervoor dat de beheerder van de zaal en de scheidsrechter op de hoogte gesteld worden.
  3. Als een team niet aanwezig is, zijn de volledige kosten van de zaalhuur en scheidsrechtervergoeding voor rekening van dat team. Het team dat wel aanwezig was, krijgt de kosten van de zaalhuur en de scheidsrechtervergoeding niet in rekening gebracht.

 

  1. Bij 3 maal niet komen opdagen zonder bericht van afmelding volgt uitsluiting voor de rest van de competitie.

 

  1. Kan een team door overmacht niet spelen, dient dit binnen 1 week na de geplande wedstrijd schriftelijk (per e-mail) gemotiveerd te worden voorgelegd aan de wedstrijdsecretaris (johnvinken@ziggo.nl).

 

  1. Een strafcommissie zal zich buigen over ernstige overtredingen en/of wangedrag van spelers/teams. Hierbij zal ook de mogelijkheid tot hoor/wederhoor toegepast worden. De te nemen beslissingen van de strafcommissie zijn bindend waartegen geen beroep aangetekend kan worden.

 

Hoofdstuk 6 Informatieverstrekking

 

  1. Het competitieprogramma, de uitslagen en standen worden wekelijks verspreid via de website http://zomeravondszc.deds.nl/

 

  1. Officiële mededelingen worden uitsluitend via de website of via een mail aan de contactpersonen doorgegeven.

 

  1. Op de website heeft ieder team de mogelijkheid zijn eigen team voor te stellen, alsook eventueel de sponsor.

 

  1. Topscorers en andere wetenswaardigheden worden wekelijks up to date gehouden via de website.

 

Hoofdstuk 7 Privacyverklaring SZC Sittardse Zomeravond Competitie

 

Algemene verordening gegevensbescherming, hierna de AVG, is sinds 25 mei 2018 van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens. 

Als bestuur verwerkt de vereniging SZC als verwerkingsverantwoordelijke uw persoonsgegevens.

De SZC respecteert uw privacy en draagt er zorg voor dat uw persoonsgegevens in overeenstemming met de wet- en regelgeving worden verwerkt.

 

Gegevens organisatie

Naam: SZC Sittardse Zomeravond Competitie

KvK-nummer: 40189295

Algemeen e-mailadres: secretarisszc@gmail.com

Website: http://zomeravondszc.deds.nl/

 

Doeleinden verwerking

De SZC verzamelt persoonsgegevens primair om in brede zin van het woord uitvoering te kunnen geven aan:

-                      Contact met u te leggen en te onderhouden (per post, telefonisch, per e-mail);

 

Bewaartermijn

Voor wat betreft uw persoonsgegevens geldt specifiek dat, op advies van de Autoriteit:

-                      Gegevens die voor de penningmeester fiscaal van belang zijn, bewaart de SZC conform de wettelijke bewaartermijn, tot zeven jaar nadat het team geen lid meer is van de SZC.

 

Verstrekking aan derden

Verstrekking aan derden

We verstrekken geen gegevens aan derden alleen indien dat wettelijk verplicht is. 

De gegevens worden alleen binnen de eigen organisatie gebruikt.

Het verzorgen van de website van SZC.

 

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten.

 

Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

 

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

-                      Alle bestuursleden die namens SZC van uw gegevens kennis kunnen nemen zijn gehouden aan geheimhoudingsplicht daarvan.

-                      Alle scheidsrechters zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens en aan geheimhoudingsplicht daarvan.

 

Rechten over uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van het persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Ook kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens of een deel hiervan. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij.

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen.
 

Hoofdstuk 8 Algemeen

 

Elke deelnemer aan de competitie van de SZC wordt geacht op de hoogte te zijn van de inhoud van dit huishoudelijk reglement alsmede de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Gevallen waarin het huishoudelijk reglement niet voorziet, zijn ter beoordeling van het bestuur van de SZC.

 

 

Ad Hoeks

Secretaris SZC